Dit is de geschiedenis van Tenuta Regina
Familiale landbouw Passie Traditie

Tenuta Regina, een geschiedenis van Friuliaanse landbouw

Wij zijn al vier generaties lang landbouwers en sinds 1951 bewonen wij de Friuliaanse gronden in het noordoosten van Italië.

Aanvankelijk werden hier de klassieke landbouwgewassen zoals tarwe en maïs verbouwd, maar ook een beetje wijn en wat groenten en fruitbomen die gebruikt werden voor de directe consumptie van de mensen die er werkten. In de jaren negentig begonnen we met de renovatie van enkele boerderijgebouwen om onze eerste gasten te huisvesten en begonnen we ook met de verkoop van onze levensmiddelen en wijnproducten aan gasten en klanten die ons adres mondeling doorgaven.

Binnen enkele jaren realiseerden we ons dat we de landbouwactiviteiten, onze producten en alle plattelandsgebouwen een nieuwe vitaliteit moesten geven om in te kunnen spelen op de veranderingen in smaak, consumptie en beleving die nu gaande zijn en om een familiegeschiedenis die al een eeuw duurt niet verloren te laten gaan.

Ons concept van gastvrijheid

Vanaf het begin hebben wij de mensen die bij ons verblijven altijd als gasten beschouwd, en wij hebben geprobeerd dit concept uit te werken om onze gastvrijheid aan te bieden, met enkele korte- en enkele langetermijndoelstellingen. De ervaring heeft ons geleerd dat het geen gemakkelijke baan is, zowel om bureaucratische als om economische redenen, maar desondanks blijven we werken om te proberen het beste te bieden wat we hebben, en elk jaar verhogen we het niveau van de aangeboden diensten en de kwaliteit van de ervaringen die we willen delen met onze vele gasten.

Wij staan altijd open voor de verzoeken van degenen die ons volgen en ons vereren met hun voorkeur: wij zouden graag van u willen weten wat u vindt van de verschillende toeristische faciliteiten die wij beheren en van onze producten, van deze website, dus gebruikt u alstublieft de contactpagina om ons uw mening te sturen, of zelfs alleen maar om ons een groet per e-mail te sturen of ons te vertellen wat u vindt van een of andere ervaring die u met ons hebt gehad. Advies en kritiek kunnen nuttige mogelijkheden zijn om het beter te doen.

Wij verheugen ons op uw advies en eventuele suggesties ter verbetering van onze faciliteiten, onze receptie en websites, maar ook van onze producten, onze verpakkingen en onze verzendingsdiensten. Hartelijk dank van ons allemaal.

Tenuta Regina: gasten, producten en ons land

Naast de accommodatiemogelijkheden hebben we in de loop der tijd de technieken voor het verbouwen en verwerken van onze producten verfijnd, totdat we een kwaliteitsniveau hebben bereikt dat voor ons bevredigend is, hoewel we voortdurend proberen te verbeteren en een steeds beter, natuurlijker en kwalitatief hoogwaardiger product te creëren om aan onze gasten te geven.

Adriabella® is ons merk waaronder wij nu al enkele jaren actief zijn op het gebied van toerisme, gastvrijheid en food & wine producten.

Naast het bieden van gastvrijheid in de boerderij, produceren en verkopen wij diverse producten van onze boerderij: wijn, koekjes, jam, conserven, pasta en vlees, zowel vers als geconserveerd. Onze online winkel is geboren uit de vele verzoeken van degenen die ons kennen en hun vakantie bij ons doorbrengen, zodat ze gemakkelijk online kunnen bestellen en thuis kunnen genieten van een aantal van de producten en wijnen die al door ons geproefd zijn.